dilluns, 15 de desembre del 2008

Espatlla de xai al forn

Ingredients:

Una espatlla de xai
2 cebes
4 patates
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 tomàquet madur
1 gotet de vi blanc
Oli d’oliva
Llar
Sal
Pebre negre





Preparació:

En primer lloc engegarem el forn a 180º.

Seguidament posarem a la safata del forn, l’espatlla de xai que tindrem marcada amb dos o tres talls i que haurem rentat i ben salpebrat.

Ara anirem tallant tota la verdura i posant-la repartida per la safata, ho salpebrarem i tirarem un bon raig d’oli d’oliva. Per sobre l’espatlla hi posarem un parell de cullerades de llar de porc i ho banyarem tot plegat amb un gotet de vi blanc.

Amb paper d’alumini taparem bé la safata i ja la podem introduir al forn a mitja altura.

Un cop passades entre una hora i mitja i dues hores comprovarem si el xai està tendre (el temps ens vindrà una mica donat per lo gran que sigui l’espatlla) i si el trobem al punt, retirarem el paper d’alumini, engegarem el grill i ho deixarem enrossir una miqueta.

Ara si que ens caldrà vigilar bé, ja que tot lo tendre que ens haurà quedat el xai al coure’l amb el seu propi suc, podríem ressecar-lo amb el grill si el deixéssim massa estona.

Apagarem el grill i ja podrem servir.

Bon Profit!