Pàgines
- Pàgina d'inici
- ARROSSOS i PASTES
- VERDURES i LLEGUMS
- CARNS
- PEIXOS i MARISC
- SOPES i CREMES
- OUS i FORMATGES
- PANS i COQUES
- POSTRES i DOLÇOS
- SALSES
- A-Z RECEPTES DE CUINA
- A-Z POSTRES i DOLÇOS
- CONSELLS i RECOMANACIONS
- LLIBRES i PUBLICACIONS
- JORNADES i FIRES GASTRONÒMIQUES
- PROPOSTES i ACTES GASTRONÒMICS
- CUINATERÀPIA BIO
- CUINATERÀPIA SOLIDÀRIA
dijous, 30 de desembre del 2010
dimarts, 28 de desembre del 2010
Dolços del Maresme
El Consell Comarcal del Maresme, ha editat un nou catàleg per tal de donar a conèixer una nova part del gran patrimoni gastronòmic que té la comarca.
Sota el títol Dolços del Maresme, aquest catàleg pretén donar a conèixer els productes elaborats pels pastissers artesans de la comarca maresmenca.
Sota el títol Dolços del Maresme, aquest catàleg pretén donar a conèixer els productes elaborats pels pastissers artesans de la comarca maresmenca.
dimarts, 21 de desembre del 2010
Bon Nadal a tothom!
dilluns, 20 de desembre del 2010
Fia-Faia 2010
Si podeu no us perdeu el proper dia 24 de desembre la Fia-Faia, festa patrimonial declarada d’interès nacional, a les viles de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola.
"Fia-faia, que nostro Senyor ha nascut a la paia"
PROGRAMA D’ACTES DE LA FIA-FAIA
VILA DE BAGÀ
18 h Encesa d’una foguera al Siti visible des de Bagà i des de Sant Julià de Cerdanyola.
18.30 h Inici de la baixada dels fallaires des del Siti.
18.50 h Rebuda dels fallaires davant de l’església parroquial de Sant Esteve.
19 h Toc d’oració. Entrada dels fallaires a la plaça Catalunya i encesa de les faies.
Amb les faies a mig cremar, pujada pel carrer Major fins a la plaça Porxada.
Per acabar, cançó i dansa de la Fia-faia al voltant de la foguera i coca amb all-i-oli de codony per a tothom.
SANT JULIÀ DE CERDANYOLA
18 h Inici de la baixada dels fallaires des del Clos fins a la plaça de l’Església.
Itinerari: encesa al Clos, baixada cap a la Creu, cap a Ca l’Agustí, Cal Rosell, Cal Salat, la Sala, la Placeta i arribada a la plaça de l’Església.
A continuació, cremada de les faies, dansa de la Fia-faia i tast de pa torrat amb all-i-oli de codony.
Tota la informació a www.fiafaia.com
"Fia-faia, que nostro Senyor ha nascut a la paia"
PROGRAMA D’ACTES DE LA FIA-FAIA
VILA DE BAGÀ
18 h Encesa d’una foguera al Siti visible des de Bagà i des de Sant Julià de Cerdanyola.
18.30 h Inici de la baixada dels fallaires des del Siti.
18.50 h Rebuda dels fallaires davant de l’església parroquial de Sant Esteve.
19 h Toc d’oració. Entrada dels fallaires a la plaça Catalunya i encesa de les faies.
Amb les faies a mig cremar, pujada pel carrer Major fins a la plaça Porxada.
Per acabar, cançó i dansa de la Fia-faia al voltant de la foguera i coca amb all-i-oli de codony per a tothom.
SANT JULIÀ DE CERDANYOLA
18 h Inici de la baixada dels fallaires des del Clos fins a la plaça de l’Església.
Itinerari: encesa al Clos, baixada cap a la Creu, cap a Ca l’Agustí, Cal Rosell, Cal Salat, la Sala, la Placeta i arribada a la plaça de l’Església.
A continuació, cremada de les faies, dansa de la Fia-faia i tast de pa torrat amb all-i-oli de codony.
Tota la informació a www.fiafaia.com
dimecres, 15 de desembre del 2010
Enquesta amb premi de “La Cuina a Sils”.
Sota el títol “Ajudeu-nos a saber que mengem” el col·lectiu gastronòmic La Cuina a Sils, ha preparat un document que ens ajudarà a saber el que mengem.
Amb aquest qüestionari on es demanen unes senzilles preguntes sobre “el que mengem a diari”, es pretén elaborar un treball per deixar constància real per a properes generacions del que mengem.
A cada participant se li atorgarà un número i podrà participar en un sorteig d'una estada de cap de setmana en un dels destins de l'entitat (Roma, Santander, Madrid, o altres).
Tota la informació la trobareu a www.lacuinaasils.com
dilluns, 13 de desembre del 2010
Fira del Gall a Vilafranca del Penedès
El proper cap de setmana 18 i 19 de desembre es durà a terme la Fira del Gall a Vilafranca del Penedès, per a tots aquells que hi vulgueu assistir us faig cinc cèntims del que hi trobareu.
Mercat d'aviram i escorxador
MERCAT D'AVIRAM DE PAGÈS
Dissabte 18 i diumenge 19 de desembre. Parc de Sant Julià "PLAÇA DE L'AVIRAM".
Horari:
Dissabte 18. de 8:00h. a 14:00h.
Diumenge 19. de 9:00h. a 14:00h.
SERVEI D’ESCORXADOR I PLOMATGE GRATUÏT
Només per a animals comprats al Mercat d’Aviram de Pagès.
Horari:
Dissabte 18. de 8:00h. a 13:00h.
Diumenge 19. de 9:00h. a 13:00h.
(SACRIFICI D'ÀNECS NOMES DISSABTE)
VENDA DE GALLS NEGRES PENEDÈS SACRIFICATS En un estand gestionat per la pròpia Associació de criadors, es vendran a preu de mercat, Galls Negres Penedès sacrificats i plomats.
Horari:
Dissabte 18. de 8:00h. a 14:00h.
Diumenge 19. de 9:00h. a 14:00h
Mostra de cuina d'aviram
A la carpa de la Mostra de Cuina d'Aviram es troben els 7 restaurants participants en aquesta edició de la Fira del Gall. Es podran degustar un total de 20 receptes d'aviram, des dels plats més tradicionals als més innovadors.
Tiquet accés: 6’00 € (brou, pa, obsequi de copa de vi buida, postres –garlanda i catànies- cafè, ús de plats i coberts.
Oferta de 20 plats d’aviram entre 5’50 i 7’00 €
14 vins negres entre 1’00 i 2’50 €.
Dissabte, 18 de desembre Horari: 09:00 a 15:00
Diumenge, 19 de desembre Horari: de 10:00 a 15:00
Mostra de vins negres Penedès
Selecció de vins negres de la DO Penedès que acompanyen les receptes d'aviram de la Mostra Gastronòmica de la Fira del Gall.
Concurs de truites
Una divertida activitat on els participants poden mostrar la seva creativitat culinària amb les més diverses receptes per fer qualsevol tipus de truita. Una acte multitudinari que enguany arriba a la seva 10a edició.
Poden participar totes aquelles persones que, soles o formant equip amb una altra, s’hagin inscrit prèviament.
Per inscriure’s, s’ha d’emplenar totes les dades de la butlleta d’inscripció i lliurar-la no més tard del dijous 16 de desembre a les 14 hores, a l’Oficina de Turisme de la Casa de la Vila, carrer de la Cort núm. 14. La inscripció podrà fer-se personalment, emplenant la butlleta que es facilitarà en aquests lloc, o enviant-la per fax al núm. 938 181479. No hi ha drets d’inscripció.
Superceller i rebost de Nadal
Espai de venda de vins negres, rosats i blancs DO Penedès, caves, licors i altres productes selectes d’alimentació artesana.
Horari:
Dissabte 18 de 09:00 a 15:00 i de 17:30 a 22:00
Diumenge 19 de 10:00 a 15:00
La fira als restaurants
Deu restaurants de Vilafranca prepararan menús especials dedicats a l’aviram, la Fira del Gall i als vins negres de la DO Penedès en els seus propis establiments. Per degustar tranquil·lament en parella, en família o amb els amics les delícies de la cuina de l’aviram no tan sols durant el cap de setmana de la Fira del Gall, sinó també durant tots els dies laborables i festius previs.
Receptes diferents a totes els restaurants, des de les més tradicionals a les més innovadores, amb un distintiu comú, la qualitat en els productes i en el servei.
Trobareu tota la informació a www.firadelgall.com
Mercat d'aviram i escorxador
MERCAT D'AVIRAM DE PAGÈS
Dissabte 18 i diumenge 19 de desembre. Parc de Sant Julià "PLAÇA DE L'AVIRAM".
Horari:
Dissabte 18. de 8:00h. a 14:00h.
Diumenge 19. de 9:00h. a 14:00h.
SERVEI D’ESCORXADOR I PLOMATGE GRATUÏT
Només per a animals comprats al Mercat d’Aviram de Pagès.
Horari:
Dissabte 18. de 8:00h. a 13:00h.
Diumenge 19. de 9:00h. a 13:00h.
(SACRIFICI D'ÀNECS NOMES DISSABTE)
VENDA DE GALLS NEGRES PENEDÈS SACRIFICATS En un estand gestionat per la pròpia Associació de criadors, es vendran a preu de mercat, Galls Negres Penedès sacrificats i plomats.
Horari:
Dissabte 18. de 8:00h. a 14:00h.
Diumenge 19. de 9:00h. a 14:00h
Mostra de cuina d'aviram
A la carpa de la Mostra de Cuina d'Aviram es troben els 7 restaurants participants en aquesta edició de la Fira del Gall. Es podran degustar un total de 20 receptes d'aviram, des dels plats més tradicionals als més innovadors.
Tiquet accés: 6’00 € (brou, pa, obsequi de copa de vi buida, postres –garlanda i catànies- cafè, ús de plats i coberts.
Oferta de 20 plats d’aviram entre 5’50 i 7’00 €
14 vins negres entre 1’00 i 2’50 €.
Dissabte, 18 de desembre Horari: 09:00 a 15:00
Diumenge, 19 de desembre Horari: de 10:00 a 15:00
Mostra de vins negres Penedès
Selecció de vins negres de la DO Penedès que acompanyen les receptes d'aviram de la Mostra Gastronòmica de la Fira del Gall.
Concurs de truites
Una divertida activitat on els participants poden mostrar la seva creativitat culinària amb les més diverses receptes per fer qualsevol tipus de truita. Una acte multitudinari que enguany arriba a la seva 10a edició.
Poden participar totes aquelles persones que, soles o formant equip amb una altra, s’hagin inscrit prèviament.
Per inscriure’s, s’ha d’emplenar totes les dades de la butlleta d’inscripció i lliurar-la no més tard del dijous 16 de desembre a les 14 hores, a l’Oficina de Turisme de la Casa de la Vila, carrer de la Cort núm. 14. La inscripció podrà fer-se personalment, emplenant la butlleta que es facilitarà en aquests lloc, o enviant-la per fax al núm. 938 181479. No hi ha drets d’inscripció.
Superceller i rebost de Nadal
Espai de venda de vins negres, rosats i blancs DO Penedès, caves, licors i altres productes selectes d’alimentació artesana.
Horari:
Dissabte 18 de 09:00 a 15:00 i de 17:30 a 22:00
Diumenge 19 de 10:00 a 15:00
La fira als restaurants
Deu restaurants de Vilafranca prepararan menús especials dedicats a l’aviram, la Fira del Gall i als vins negres de la DO Penedès en els seus propis establiments. Per degustar tranquil·lament en parella, en família o amb els amics les delícies de la cuina de l’aviram no tan sols durant el cap de setmana de la Fira del Gall, sinó també durant tots els dies laborables i festius previs.
Receptes diferents a totes els restaurants, des de les més tradicionals a les més innovadores, amb un distintiu comú, la qualitat en els productes i en el servei.
Trobareu tota la informació a www.firadelgall.com
diumenge, 12 de desembre del 2010
Girona Bons Fogons per Nadal i Cap d'Any
S’acosten les festes i encara no teniu clar on anar?...
Doncs amb tot un seguit de delicioses propostes els següents restaurants del col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons us ofereixen menús especials per Nadal i Cap d'Any:
Quimera,
Maràngels,
Duc de l'Obac
i Cal Ros.
Us deixo tota la informació en aquest enllaç Girona Bons Fogons
dissabte, 11 de desembre del 2010
Aquest Nadal regala Garoinada
Sota el lema “Aquest Nadal regala GAROINADA” l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP), ofereix un paquet de cap de setmana de Garoinada a gaudir entre el 14 de gener i el 13 març de 2011 que inclou: 1 nit d'hotel amb esmorzar, un menú de la garoinada, excursió en vaixell amb un aperitiu a bord, entrades a les instal•lacions culturals de Palafrugell i un regal exclusiu de la Garoinada. El preu del paquet és de 110 euros per persona.
La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes. Va néixer l'any 1992 i pren com a producte principal les garoines, també conegudes com a eriçons de mar o garotes.
Podeu trobar més informació sobre la Garoinada i fer la reserva del paquet al web www.garoinada.cat.
Font: Ajuntament Palafrugell
La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes. Va néixer l'any 1992 i pren com a producte principal les garoines, també conegudes com a eriçons de mar o garotes.
Podeu trobar més informació sobre la Garoinada i fer la reserva del paquet al web www.garoinada.cat.
Font: Ajuntament Palafrugell
dijous, 2 de desembre del 2010
Fira de la Puríssima a la Vall de Camprodon
Del 4 al 8 de desembre gaudiu de les activitats programades als pobles de la Vall de Camprodon
ENCESA DE LLUMS DE NADAL
3 de desembre de 2010, a Camprodon
18:00h, davant del Museu Isaac Albéniz de Camprodon: Inauguració de l’encesa de llum nadalenca i de la megafonia de Nadal amb la Coral Brins.
CONCURS DE FOTOGRAFIA DE LA VALL DE CAMPRODON
4 de desembre de 2010, a Camprodon
18h, Sala Germans Vila Riera de Camprodon: Entrega de Premis del VIII Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon
L’exposició de fotografies restarà oberta a la Sala Germans Vila Riera de Camprodon, del 4 al 8 de desembre de 2010, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores.
VII MERCAT DE LA TRUMFA
5 de desembre de 2010, a Vilallonga de Ter
De 10 a 19h, diferents carrers de Vilallonga de Ter: Exposició de treballs de la trumfa, tallers infantils, venda de trumfes, mercat artesanal, demostració d’oficis i tallers, espectacle de carrer, passejades amb poni, i menús elaborats amb les nostres “trumfes”als restaurants del municipi.
VIII MERCAT D’ESQUÍ D’OCASIÓ
I MERCAT ARTESÀ DE NADAL
5 i 6 de desembre de 2010, a Setcases
De 9 a 18h, a la Sala dels Baixos de l’Ajuntament de Setcases.
MERCAT DE LA PURÍSSIMA
8 de desembre de 2010, a Camprodon
Durant tot el dia a la Plaça Santa Maria i Plaça Doctor Robert de Camprodon
ENCESA DE LLUMS DE NADAL
3 de desembre de 2010, a Camprodon
18:00h, davant del Museu Isaac Albéniz de Camprodon: Inauguració de l’encesa de llum nadalenca i de la megafonia de Nadal amb la Coral Brins.
CONCURS DE FOTOGRAFIA DE LA VALL DE CAMPRODON
4 de desembre de 2010, a Camprodon
18h, Sala Germans Vila Riera de Camprodon: Entrega de Premis del VIII Concurs de Fotografia de la Vall de Camprodon
L’exposició de fotografies restarà oberta a la Sala Germans Vila Riera de Camprodon, del 4 al 8 de desembre de 2010, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores.
VII MERCAT DE LA TRUMFA
5 de desembre de 2010, a Vilallonga de Ter
De 10 a 19h, diferents carrers de Vilallonga de Ter: Exposició de treballs de la trumfa, tallers infantils, venda de trumfes, mercat artesanal, demostració d’oficis i tallers, espectacle de carrer, passejades amb poni, i menús elaborats amb les nostres “trumfes”als restaurants del municipi.
VIII MERCAT D’ESQUÍ D’OCASIÓ
I MERCAT ARTESÀ DE NADAL
5 i 6 de desembre de 2010, a Setcases
De 9 a 18h, a la Sala dels Baixos de l’Ajuntament de Setcases.
MERCAT DE LA PURÍSSIMA
8 de desembre de 2010, a Camprodon
Durant tot el dia a la Plaça Santa Maria i Plaça Doctor Robert de Camprodon
Jornades de l'Oli Nou de l'Empordà
Girona Bons Fogons i la DO Oli de l'Empordà organitzen del 4 al 19 de desembre les Jornades de l'Oli Nou de l'Empordà.
La Rambla de Girona acollirà el pròxim 4 de desembre a partir de les 12 del migdia la segona edició de l’acte popular de presentació de l’oli de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà.
Hi haurà degustacions conduïdes pel gastrònom Pep Nogué, tastos i música en directe amb els Diables d’en Pere Botero. L’acte comptarà amb la presència del president del Consell Regulador de la DOP, Simon Casanovas; el director dels serveis territorials del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat a Girona, Josep Guix, i d’un representant de l’Ajuntament de Girona.
A més, el grup gastronòmic Girona Bons Fogons se sumarà a l’esdeveniment amb les Jornades de l’Oli Nou de l’Empordà. Del 4 al 19 de desembre els restaurants Alemanys 3, Cal Ros, Delicius, Dic de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Maràngels, Massana i Quimera oferiran un plat especial amb l’oli de l’Empordà com a protagonista.
La Rambla de Girona acollirà el pròxim 4 de desembre a partir de les 12 del migdia la segona edició de l’acte popular de presentació de l’oli de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà.
Hi haurà degustacions conduïdes pel gastrònom Pep Nogué, tastos i música en directe amb els Diables d’en Pere Botero. L’acte comptarà amb la presència del president del Consell Regulador de la DOP, Simon Casanovas; el director dels serveis territorials del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat a Girona, Josep Guix, i d’un representant de l’Ajuntament de Girona.
A més, el grup gastronòmic Girona Bons Fogons se sumarà a l’esdeveniment amb les Jornades de l’Oli Nou de l’Empordà. Del 4 al 19 de desembre els restaurants Alemanys 3, Cal Ros, Delicius, Dic de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Maràngels, Massana i Quimera oferiran un plat especial amb l’oli de l’Empordà com a protagonista.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)