dijous, 10 de març del 2011

La Cuina del Pèsol del Maresme


De l'11 de març al 3 de maig la cuina del Maresme es vesteix de gala per rebre un dels productes estrella del territori: l'exquisit pèsol conreat a Sant Andreu de Llavaneres, Argentona, Cabrera de Mar, Calella i Mataró, conegut també entre els gastrònoms com "la perla verda" per la seva finor i delicadesa.

L'edició 2011 de la Cuina del Pèsol del Maresme ha batut un rècord de participació. Més d'un centenar de restaurants de 13 municipis de la comarca han programat menús i plats especials amb aquest producte de la terra com a ingredient principal.

Els municipis que volen atraure visitants gastronòmics a l'entorn de la cuina del pèsol són: Argentona, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Mataró, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

El Consorci de Promoció Turística, conjuntament amb el projecte "productes de la terra-maresme" que impulsa el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha recollit en un fullet promocional les dates triades per cada municipi per ofertar la cuina del pèsol i els restaurants que hi participen. Premià de Mar n'ha fet un de propi.

En aquesta publicació també es pot trobar el contacte directe dels productors i de les cooperatives agràries que fan venda directa de pèsols del Maresme al consumidor. A més, 4 restaurants de la comarca (el Xeflis de Cabrils, l'Era d'Arenys de Munt, El Racó del Navegant de Sant Andreu de Llavaneres i La Teca d'Argentona) aporten una de les seves receptes amb pèsols del Maresme, uns plats en els quals s'explica el vi de la DO Alella amb el qual harmonitzen.


Informació publicada a la web del Consell Comarcal del Maresme