diumenge, 27 de març del 2011

Llaminera de porc farcida amb bacó i botifarra

Ingredients:

2 llamineres de porc
8 talls ben fins de bacó curat amb pebre
1 botifarra de fuet
1 ceba
1 porro
1/2 cabeça d'alls
1 pastanaga
2 tomàquets
1 branca de canyella
1 fulla de llorer
1 gotet de vi negre
Aigua mineral
Oli d'oliva verge extra
1 cullerada de llard
sal



Preparació:

Obrirem les dues llamineres al llarg com si fos un llibre, posarem a cadascuna quatre talls de bacó i al mig mitja botifarra crua que n’haurem tret el budell, ho disposem tot bé i ho anirem embolicant deixant les llamineres com si fossin senceres. Amb cordill de cuinar les lligarem bé i les salarem .
Posarem una cassola al foc amb una cullerada de llard i un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent rossejarem les llamineres per tots costats i quan estiguin rossetes les retirarem del foc i reservarem.
Ara picarem la ceba, el porro i les pastanagues i ho sofregirem a la cassola que hem rossejat la carn.
Quan el sofregit gairebé estigui, posarem el tomàquet ratllat i sense pell ni grana; acabarem de sofregir i ja hi podrem posar dins la cassola els alls, la fulla de llorer i la branca de canyella, farem un parell de voltes i abocarem el gotet de vi negre que deixarem evaporar amb el foc fort.
Seguidament posarem la carn, ho cobrirem amb aigua calenta, taparem la cassola i ho deixarem amb el foc baix que vagi fent xup-xup amb la precaució d’anar girant la carn perquè ens quedi amorosida de tots costats.
Quan les llamineres estiguin ben tendres apagarem el foc, les retirarem en un plat que es refredin, traurem els alls, la canyella i el llorer i abocarem la resta en un pot per passar-ho pel turmix fins que ens quedi una salsa ben suau que tornarem a posar a la cassola.
Quan la carn estigui freda l’anirem tallant a rodanxes d’un dit de gruix i les anirem disposant bé dins la cassola on hi ha la salsa. 
Deixarem al foc un parell de minuts més per tal que s’impregni bé el sabor de la salsa i per acabar podem fregir-hi unes patates talladetes a daus i posar-les just al moment de servir-ho a taula.


Bon profit!