dijous, 10 de març del 2011

Pollastre amb bolets


Ingredients:
Un pollastre de pagès tallat a octaus
½ quilo de bolets
2 cebes
2 cullerades de tomàquet natural triturat
2 grills d’all
1 gotet de conyac
1 gotet de vi ranci
Oli
Llar
Sal
Pebre negre


Per a la picada:
20 ametlles
10 avellanes
dues torradetes petites
una branca de julivert


Preparació:
Posarem en una cassola de fang o ferro colat un bon raig d’oli d’oliva i una cullerada de llar. Quan sigui ben calent rossejarem el pollastre que tindrem prèviament net i salpebrat i també els grills d’all sense pelar. Anirem fregint tot plegat i abans que els alls es torrin els traurem i reservarem; quan el pollastre sigui rosset, també el traurem i reservarem.

Mentrestant en una paella a part hi posarem una mica de l’oli de la cassola i fregirem els bolets; quan siguin fets apagarem el foc i els reservarem a la mateixa paella.

Si veiem que a la cassola de rostir el pollastre, ens ha quedat massa oli en retirarem una miqueta, i en aquest mateix oli que ha quedat, i a la mateixa cassola hi farem ara el sofregit. Ja sabeu primer la ceba ben picadeta i quan la veiem que ja està roseta, posarem el tomàquet.

Un cop el sofregit fet, tornarem el pollastre a la cassola li tirarem el gotet de vi ranci i el de conyac i amb el foc ben alt, ho reduirem. Seguidament ho cobrirem amb aigua calenta hi ho taparem que vagi fent amb el foc mig.

Ara prepararem la picada: pelarem els alls que teníem fregits i els posarem al morter juntament amb les ametlles i les avellanes torrades i pelades, les torradetes, el julivert i ho picarem tot plegat, posarem una mica d’aigua que ens ajudarà a diluir més la picada i un cop ben picat ho abocarem a la cassola.

Ja només ens queda deixar-ho amb el foc baix fent xup-xup, si veiem que necessita una mica més d’aigua n’hi podem posar, però sempre calenta.

Quan porti una estoneta de xup-xup 25/30 minuts hi posarem els bolets que teníem reservats, rectificarem de sal i en mitja horeta més ja tindrem el saborós plat a punt.

No us oblideu posar pa a la taula, ben segur que en sucareu.

Bon profit!!!