dissabte, 28 de maig del 2011

Aletes de pollastre amb arròs al safrà

Aquí us deixo una altre d’aquelles receptes de la iaia, i es que, en temps difícils se les enginyava totes per a atipar a la gent.




Ingredients per a 4 persones:

12 aletes de pollastre
4 tassetes d’arròs
4 grills d’all
Safrà 1,5 grams
1 copa de conyac
Llar
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt







Preparació:

1. En primer lloc netejarem ben netes de plomes les aletes i les partirem per les falanges, si ens agraden les puntes les posem i si no, les retirem.

2. Seguidament posarem una cassola al foc, afegirem una cullerada de llar, un raig d’oli d’oliva, les aletes que ja haurem salat prèviament i deixarem que es vagin rostint.

3. Ara en un pot posarem aigua i farem bullir l’arròs de forma tradicional. (Un pot amb abundant aigua, sal, un raig d’oli d’oliva i quan arrenqui el bull tirar-hi l’arròs tot remenant, de tant en tant, fins que el tinguem al punt)

4. Mentre es bull l’arròs, anirem remenat les aletes de la cassola perquè agafin color de tots costats.

5. Aleshores agafarem els quatre grills d’all sense pelar, els hi donarem un cop amb la mà de morter per aixafar-los una mica i els afegirem a la cassola amb les aletes.

6. Continuarem remenat que ens quedi ben rostidetes, tenint en compte que el foc no sigui massa fort ja que ens han de quedar rossetes però tendres.

7. Quan les aletes estiguin ja cuites, retirarem els grills d’all, tirarem la copa de conyac que deixarem reduir, per tirar-hi seguidament els brins de safrà, donarem unes voltes vigilant que no se’ns cremi i tot seguit apagarem al foc.

8. Quan tinguem l’arròs bullit -jo sempre procuro deixar-lo al dente- l’escorrerem i li passarem aigua freda per tal que ens quedi el gra ben separat; un cop ben escorregut l’afegirem a la cassola juntament amb el pollastre.

9. Engeguem una altra vegada el foc, li donem unes de voltes a fi que quedi tot ben barrejat i l’arròs agafi el color i gust del safrà i ja tenim el plat a punt per servir.


És un plat lleuger i senzill de fer i a més us diré quatre propietats del safrà.

Tots sabem que el safrà és una espècie cara i molt bona però sabeu que...

Estimula la gana?
Que fa baixar el colesterol?
Que és un analgèsic dental?
I que estimula el nostre sistema immunològic?

A part de donar aroma, sabor i color als plats, aquesta espècie té propietats com: calmar regles doloroses, és un gran afrodisíac, combat l’insomni, enforteix el cor, redueix el colesterol i afavoreix la gana i la digestió.

Doncs i pels qui no sabíeu tot això encara us en diré una altra

Estudis recents indiquen que el safrà pot tenir propietats antitumorals.