dimecres, 24 d’octubre del 2012

Crema de xampinyons

Ingredients:

500 grams de Xampinyons
2 Cebes grans
3 grills d’All
200 ml. Nata líquida
1,5 litres d’aigua
Oli
Sal

Preparació:

Pelem i rentem les cebes i les tallem a mitges llunes. Posem un raig d’oli al pot on farem la crema, afegim la ceba que es vagi sofregint, mentrestant pelem els alls i tallats a làmines els afegim; anem sofregint-ho tot plegat amb el foc no massa alt durant uns deu minuts, tenint en compte que caldrà anar-ho remenant i vigilant perquè la ceba no agafi color i sobretot no es cremi.

Mentrestant traurem el cuot dels xampinyons, els rentarem bé, els laminarem (3 o 4 làmines de cadascun) i els afegirem a l’olla on els tindrem sofregint uns deu minuts més amb la resta i sense deixar de remenar. Passat aquest temps ja podem afegir l’aigua. Quan arrenqui el bull ho taparem amb una tapadora el revés i l’omplirem amb una mica d’aigua, això farà que no se’ns evapori tant i a més, serà la que afegirem si veiem que ens en falta. Deixarem que bulli mitja hora i una estona abans d’apagar el foc hi afegirem la sal.

Un cop apagat el foc, retirarem unes quantes làmines de xampinyons que reservarem per presentar el plat, a continuació posarem el turmix a l’olla i ho triturarem tot ben fi alhora que afegirem la nata líquida i una cullerada de mantega. Continuarem remenant fins aconseguir una crema ben fina, i rectificarem de sal, si cal.

Ja només ens caldrà tallar a dauets ben petits les làmines de xampinyó que hem retirat i que posarem a cada plat a l’hora de servir.