dissabte, 20 d’octubre del 2012

Croquetes de pollastre

Ingredients:


Pel rostit:
2 pits de pollastre amb os
1 cullerada de llard
Oli d’oliva
1 ceba gran
1 tomàquet madur
1 branquilló de canyella
2 grills d’all
Sal i pebre negre mòlt


Per a la beixamel:

5 cullerades de farina
2 cullerades de farina de blat de moro (maizena)
1 litre de llet sencera
2 rovells d’ou

Per l'arrebossat:

2 ous
Pa ratllat

(Amb aquestes quantitats us sortiran unes 40 croquetes, depèn de la mida que les feu)

Preparació:
Posem una cassola al foc amb oli o llard (o una barreja d’ambdós) i amb el foc alt, fem rossejar els dos pits de pollastre que haurem salpebrat prèviament.

Quan el pollastre sigui rosset de tots costats, afegim la ceba pelada però sencera, els grills d’alls sencers i sense pelar, el tomàquet partit per la meitat i el branquilló de canyella. Ho fem rossejar tot plegat un moment més i tirem per sobre un gotet de vi ranci, el deixem reduir un moment i ja podem abaixar el foc, tapem la cassola i deixem fins que ens quedi el pollastre ben rostit i tendre. Apaguem el foc i reservem.

Quan el pollastre estigui ja una mica fred el què farem serà picar-lo, per tant, el retirem de la cassola i li anem traient tota la carn i posant a la picadora juntament amb la ceba i ho piquem tot junt.
La resta que ens ha quedat a la cassola (canyella, alls i tomàquet) els traiem i tornem a posar a la cassola el pollastre ja picat (tindrem cura de retirar una mica d’oli si veiem que n’hi ha massa). Engeguem el foc (no massa alt), posem a la cassola les 5 cullerades de farina i amb una forquilla de fusta ho anem barrejant, quan gairebé tinguem integrada la farina i posem les dues cullerades de farina de blat de moro (maizena) i fem el mateix, anem integrant-la tota i rossejant mica en mica. Quan veiem que la farina s’ha rossejat, comencem a posar la llet (que tindrem ja calenta) sense deixar de remenar anirem integrant el conjunt fins afegir tot el litre de llet. (Penseu que la mesura de tots els ingredients és exacta per tal que quedin les croquetes amb la textura perfecte, o sigui que no podem ser més o menys generosos en algun d’ells).

Un cop afegida tota la llet, rectifiquem de sal i anem remenat fins que veiem que la massa es desenganxa de les parets de la cassola, això voldrà dir que ja està al punt. Ara hi afegirem els dos rovells d’ou i remenarem fins que quedi ben repartit (un parell de minuts) i ja podem apagar el foc.

Abocarem la massa resultant en una safata de vidre i ho cobrirem amb un paper film perquè no ens faci crosta, un cop fred ho posarem a la nevera i ho deixarem reposar ben bé 12 hores.

L’endemà traurem la massa de la nevera, anirem formant les croquetes i passant-les primer per ou batut i després per pa ratllat.

Per fregir-les SEMPRE amb oli d’oliva en un pot alt i ben bé amb quatre dits d’oli perquè quedin ben submergides i no calgui girar-les, posar-ne 3 o 4 a cada fregida, retirar, posar en un plat amb paper absorbent i així anar fent.

Un altre consell, com que amb aquestes quantitats en surten forces, i com que la feinada és considerable, tot depenent si a casa no sou massa gent, en podeu congelar per a properes vegades, però recordeu sempre a l’hora de fregir-les feu-ho com us dic, perquè us quedin PERFECTES!!!

Potser fer aquestes croquetes suposa una mica de feina, però, compensa realment veure les cares de satisfacció que posa tothom a cada queixalada.

1 comentari:

Jordi Beumala ha dit...

Tants caps, tantes receptes de croquetes!! aquesta mola...