divendres, 23 de novembre del 2012

Calamars amb romesco especials

Ingredients per a 4 persones:
Calamars mitjanets
100g Cansalada ibèrica
2 cebes grans
2 cullerades tomàquets natural triturat
1 gotet vi blanc
fumet de peix

Per a la picada: 
2 grills d’all
2 llesques de pa
20 avellanes torrades
1 culleradeta carn nyora


Netegem els calamars (que siguin d’uns 15 cm.), separem les ales, els tallem a rodanxes -que en surtin 4 o 5 de cada un- i les potetes les deixem senceres. Els salem lleugerament i els posem en una paella amb un raig d’oli d’oliva, ho tapem i anem remenant fins que hagin deixat anar tota l’aigua (el foc no massa alt).

Tallem la cansalada fen fina i la posem en una cassola que deixi anar el greix i quan sigui dauradeta la retirem i reservem. En el greix que ha deixat hi farem el sofregit, per tant, piquem la ceba ben petita i un cop ben feta afegim el tomàquet.

Mentrestant pelem els dos grills d’all hi traiem l’ull, posem una paella petita al foc amb un raig d’oli i hi fregim els alls, quan comencin a agafar color els retirem i reservem i en l’oli que ha quedat perfumat de l’all i fregim les dues llesquetes de pa.

Preparem ara per fer la picada; posem en el morter o pot de la picadora els alls que hem fregit, les llesquetes de pa torrat, les avellanes i la culleradeta de carn de nyora. Ho piquem bé, aboquem un gotet de fumet per hidratar-la i continuem picant fins a deixar-la ben fina.

Com que el sofregit ara ja estarà, hi posem a sobre els calamars que tenim a la paella i la cansalada que hem fregit, aboquem pel damunt el gotet de vi blanc que, amb el foc ben alt, evaporarà, i ràpidament posem la picada al damunt, cobrim amb el fumet, rectifiquem de sal i deixem fent xup-xup uns 20-25 minuts.

Ho podem servir amb un gotet d’arròs blanc al mig del plat i els calamars pel voltant. Alhora de menjar-ho si ho barregem tot plegat té una barreja de sabors impressionant.

Espero que ho gaudiu!!!

1 comentari:

Can Misèries ha dit...

El romesco és una salsa que lliga amb tot. Amb calamars no ho hem provat mai però si amb peix i està deliciós.