dijous, 24 de gener del 2013

Bacallà al chilindrón

El chilindrón és una preparació típica de l'Aragó, Navarra i algunes zones del País Basc.

Per a preparar aquesta recepta ho podem fer comprant el bacallà ja dessalat o bé salat, en el darrer cas, el procés correcte per a dessalar-lo seria el següent: Tallarem el bacallà a la mida que més ens convingui, posarem els talls en un recipient coberts per aigua freda i ho deixarem dos dies a la nevera, canviat l’aigua unes tres o quatre vegades depenent del grossor dels talls. Quan ja el tinguem dessalat l’eixugarem bé amb un drap o paper de cuina per a treure-li l’excés d’aigua.


Ingredients:

Bacallà dessalat
3 grills d’all
1 guindilla
1 ceba gran
2 pebrot vermell
2 pebrots verds
2 tomàquets madurs
150 ml oli d’oliva
1 gotet de vi blanc
1 gotet d’aigua
Farina
Julivert
Sal


Preparació:

Pelarem els alls i els laminarem. Posarem en una cassola un raig d’oli d’oliva i fregirem els alls juntament amb la guindilla, quan sigui daurat ho retirarem i reservarem.

En el mateix oli fregirem el bacallà que haurem enfarinat lleugerament, un cop fet pels dos costats el retirarem i reservarem.

Tallarem la ceba en juliana, els pebrots a tires i ratllarem els tomàquets.

A la mateixa cassola hi farem el sofregit amb aquest ingredients, primer la ceba, quan comenci a quedar blanca i posarem els pebrots i quan gairebé els veiem cuits i afegirem el tomàquet. 

Donem unes voltes que acabi de fer-se el sofregit  i tot seguit hi abocarem un gotet de vi blanc, deixarem que s’evapori una mica amb el foc alt, i afegirem un got d’aigua, rectificarem de sal i afluixarem una mica el foc, incorporarem a sobre el bacallà que teníem reservat, posant-hi per sobre una mica de julivert picat i els alls que havíem fregit al principi. 

Deixarem coure cinc minutets més i ja ho tindrem a punt per servir.