dimecres, 1 de maig del 2013

Conill en escabetx


Ingredients:

1 conill tallat a octaus
1 ceba de Figueres gran
5 grills d’all
3 fulles de llorer
½ litre Oli d’oliva
Un got de Vinagre de vi
Pebre vermell dolç
Pebre negre en pols
Pebre negre en gra
1 branca de Farigola
½ got d’aigua
Sal



Preparació: 

Rentem i salpebrem el conill. En una cassola amb oli el fregirem, tenint en compte no fer-ho amb el foc massa fort, cal fer-lo a foc mig ja que a part de quedar rosset ha de quedar ben tendre. Un cop veiem que és tendre i rosset, l’anirem posant a la safata fonda on el deixarem amb l’escabetx.

Ara a la mateixa cassola on hem fregit el conill hi afegirem més oli i posarem els grills d’all que haurem aixafat amb un cop de mà de morter, seguidament la ceba laminada i quan el conjunt sigui daurat hi posarem el llorer, la farigola, una cullerada de pebre vermell dolç, unes boles de pebre negre en gra i una miqueta de pebre negre en pols, el got de vinagre, el got d’aigua i ho salarem.
Deixarem bullir uns 10 minuts fins que el vinagre s’evapori i abocarem tot aquest escabetx al damunt del conill que teníem reservat deixant macerar ben bé un dia. 


Després el podeu conservar forces dies a la nevera i per menjar-lo el podeu escalfar al microones però, jo us recomano que el mengeu a temperatura ambient, ah i no us oblideu de acompanyar-ho d'un bon pa de pagès i bon vi negre.

Que vagi de gust!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola,

Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat