dijous, 3 d’octubre del 2013

Galetes daneses (per fer amb la màniga pastissera)

Ingredients:

125 gr. de mantega a temperatura ambient
90 gr. de sucre llustre (3 cullerades curulles)
200 ml. de nata líquida a temperatura ambient
200 gr. de farina per rebosteria
1 pessic de sal
1 culleradeta de vainilla



Preparació:

Barrejarem en un bol la mantega i el sucre llustre, ho podem fer amb una forquilla o bé amb el batedor de varetes (manual o elèctric), fins aconseguir una mescla homogènia.

Ara afegim la nata a poc a poc, tot remenat, fins integrar-la a la mescla.

Seguidament hi posem el pessic de sal, la culleradeta de vainilla i la farina tamisada i continuem remenant amb les mans o bé amb el batedor elèctric posant-hi les varetes pastadores, fins deixar la massa ben barrejada.

Engeguem el forn a 180⁰C que es vagi escalfant.

Aboquem la massa a la màniga pastissera amb el broquet arrissat.

Posem un paper de forn a sobre la safata i anem formant les galetes en la forma que més ens agradin (ferradura, gota, flor..)

Les posem al forn (només la posició de baix) quan aquest sigui ben calent (a la meitat i a 180⁰C) i les courem de 12 a 15 minuts depenent del forn, encara que la pista més segura és quan veieu que comencen a enrossir-se de les vores, aleshores apaguem el forn i les traiem del forn i de la safata.
Si agafem el paper de forn per les puntes ens anirà bé per arrossegar-les i deixar-les sobre una reixeta o del marbre mateix de la cuina, per tal que es refredin una estona a temperatura ambient.

Si volem, un cop siguin fredes podem desfer una mica de xocolata negra i banyar les puntes.