divendres, 27 de desembre del 2013

Calamars a la romana

Ingredients:

4 calamars frescos grandets
2 ous
4 cullerades de farina
1 culleradeta de Royal
1 culleradeta de sal
Sifó fred
oli d’oliva de 0’4º


Preparació: 

Netejarem els calamars, els eixugarem bé i els tallarem a rotllanes no massa amples. Els posarem a sobre de paper absorbent per tal que no hi quedi gens d’aigua, això farà que no ens esquitxin.

Tot seguit prepararem la pasta per arrebossar.
En un bol hi batrem els dos ous, afegirem la farina tamisada, la culleradeta de Royal, la de sal i continuarem batent tot afegint-hi xorrets de sifó fins aconseguir una massa amb una textura ni molt espessa, ni molt clara.

Ara posarem oli d’oliva de 0’4º en un pot, no cal que sigui massa gran però si que hi puguem posar uns tres dits d’oli per tal que els cobreixi bé, engeguem el foc viu i ja anem a arrebossar els calamars.

Els hi tirarem un polsim de sal i anirem passant per la pasta i fregint amb l’oli ben calent, farem fregides de 4 o 5 rotllanes cada vegada i si volem que ens quedin tendres cal SOBRETOT fer les fregides ràpides, ja que si els deixem massa estona és quan ens quedaran secs.

El procés és ben senzill, tirar la rotllana a l’oli, veureu com puja de seguida, al cap de poc quan veieu que agafa color amb un cop de forquilla el gireu i de seguida els traieu i poseu a sobre de paper absorbent per escórrer l’excés d’oli.

Si teniu algun ajudant millor que millor, ja veureu com en un moment estareu tots a taula gaudint d’un bon plat de calamars a la romana ben tendres i calents.