dilluns, 28 d’abril del 2014

Lasanya de vedella

Ingredients:

750 gr. de carn picada de vedella
3 cebes de Figueres
1 porro
3 pastanagues
½ pebrot vermell
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
1 nyora
1 got de vi blanc
Sal
Pebre negre mòlt
24 plaques de lasanya precuita

Per a la beixamel:
50 gr. de mantega
4 cullerades de farina
1 l. de llet
sal


Preparació:

Piquem en dauets ben petits totes les verdures i les anem posant en platets diferents, el tomàquet el ratllem i obrim la nyora, li traiem la grana i la deixem en un potet amb aigua calenta per tal que se li estovi la carn.

Un cop feta la preparació podem començar.

Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, quan comenci a estar calent posem la ceba, donem unes voltes i quan comenci a quedar transparent hi posem el porro, li donem unes voltes més, afegim la pastanaga i seguidament els pebrots, primer el vermell, donem unes voltes i després el verd. 


Remenem bé i tapem la cassola deixant que es faci el sofregit, pensant en remenar de tant en tant. Afegirem una micona d’aigua si veiem que se’ns queda massa sec.

Mentrestant, posem una olla amb abundant aigua calenta i sal on hi posarem les plaques de lasanya a remullar.


Ara, traiem la carn de la nyora raspant-la amb un ganivet i la posem a la cassola.

Quan veiem que les verduretes son ben cuites hi afegim el tomàquet, remenant ja tota l’estona fins acabar de fer el sofregit.

Posem la carn de vedella a la cassola amb el sofregit i l’anem integrant bé fins que ens quedi cuita. Salpebrem i aboquem un gotet de vi blanc que deixarem reduir. Remenem un parell de minuts més i apaguem el foc.

Ara ja podem fer la beixamel.

Posem la mantega en un pot al foc, quan sigui desfeta hi posem les quatre cullerades de farina i ho remenem tot plegat fins que comenci a quedar la farina torradeta, aleshores hi aboquem la llet sense parar de remenar i ho salem.

Quan tinguem la beixamel a punt n’hi tirarem dos cullerots a la cassola barrejant-ho tot plegat bé i ja només ens caldrà muntar-ho.


Posem en una safata una capa fina de beixamel, a sobre, hi estenem quatre plaques de lasanya, a sobre una capa fina del farcit de la cassola, a sobre una altre capa de plaques, una altra de farcit i així successivament per acabar amb una de pasta que cobrirem amb la beixamel.

Posem a sobre una mica de mantega, formatge ratllat i pebre negre mòlt.

Ho posarem al grill a gratinar i ja ho podrem servir.




Bon profit!!