dimarts, 13 de maig del 2014

Coca de vidre

Ingredients: (amb aquestes mesures en sortiran 6)

300 gr. farina de força
50 ml. oli d’oliva extra verge
150 ml. aigua
Un pessic de sal

Preparació:

Posem en un bol la farina, fem un forat al mig i hi aboquem l’oli, el pessic de sal i la meitat de l’aigua.

Amb les varetes elèctriques d’amassar comencem a barrejar els ingredients de dins cap a fora agafant mica en mica la farina.

Anem incorporant l’aigua que ens queda sense deixar de amassar fins aconseguir una massa que no s’enganxi (si cal, podem ajustar amb una mica més de farina o d’aigua fins a trobar el punt correcte).

Quan ja no s’enganxi ho traiem del bol i ho posem a sobre el marbre i continuem amassant-ho bé amb les mans, uns minuts més.

Passat aquest temps posem la pasta en el bol i ho tapem amb un drap de cuina. Deixem reposar ben bé una mitja horeta a temperatura ambient (o millor encara, a prop d’un lloc calentó, com a bora dels fogons mentre preparem alguna cosa al foc).

Ara ja podem preparar les coques.

Engeguem el forn a dalt i baix a 180°C.

Posem paper vegetal sulfuritzat a sobre la safata del forn.

Agafem la massa i la tallem en sis trossos. (Podem fer com una botifarra a sobre el marbre per tallar els trossos més o menys iguals, uns 50 grams cadascun).

Empolsem farina a sobre el marbre, agafem un tros de massa, la amassem una miqueta més i amb l’ajuda del corró l’anem estirant fins a deixar-la ben fina. (Podem anar empolsant farina per sobre per tal que no s’enganxi la massa al corró)

La posem a sobre la safata.

Repetim el procés amb un altre tros.

Quan tinguem les dues posades a la safata hi tirem per sobre de cadascuna un raig d’oli d’oliva i amb un pinzell les pintem bé.


Hi tirem sucre generosament per sobre i ja les podem posar al forn que ja tindrem calent.

Amb 10 minuts justos estaran al punt.

Les traiem immediatament i hi tirem per sobre un raig d’anís dolç. Sentirem com cruixiran i veurem com queden ben brillants.

Amb una pala les agafem i deixem refredar a sobre de la reixa que així quedaran ben cruixents.

Repetim l’operació fins a coure-les totes.

Us encantaran.

Bon profit!!



Notes:

Podem amassar-ho amb les mans.

La mateixa pasta ens serveix per a fer pizzes.