dimecres, 27 d’agost del 2014

Vichyssoise

Ingredients:

4 porros
1 ceba
1 patata
1,5 l. d’aigua
Sal
Oli d’oliva

Preparació:

Pelem la ceba i la tallem laminada (mitges llunes).

Posem al foc una olla amb un bon raig d’oli d’oliva i hi tirem la ceba que es comenci a sofregir.

Mentrestant pelem els porros, el tallem per la meitat (de dalt a baix) i seguidament els piquem petits (mitges llunes també en talls d’un centímetre més o menys).
Els afegim a l’olla a sofregir amb la ceba.

Pelem la patata, la rentem, la tallem laminada i l’afegim a l’olla, sofregint el conjunt una estoneta més. (Cal vigilar que nos ens agafi massa color).

Seguidament afegim l’aigua i la sal; a partir que arrenqui el bull ho deixem uns 15 o 20 minuts.

Passat el temps apaguem el foc i ho triturem ben fi amb el minipimer.

Un cop s’hagi temperat ho posem a la nevera i quan sigui ben fred ja estarà a punt per servir.

Al moment de servir podem posar per sobre uns tallets ben fins de pernil ibèric.