dissabte, 20 de setembre del 2014

Arròs de calamars i costella

Ingredients:

2 calamars d’una mida mitjana
2 tires de costella de porc Duroc tallades petites
1 pebrot verd
1 ceba gran
2 tomàquets madurs
Llard
Oli d’oliva
Sal
Aigua

Preparació:

Posem la paella al foc amb una cullerada de llard i un raig d’oli d’oliva, quan sigui calent hi posem la costella i la fem rossejar.

Afegim a la cassola els calamars que tindrem tallats a rotllanes i nets (posem també les potes) i ho rossegem junt amb la costella. (Cal tapar-ho que sinó ens esquitxarà)

Incorporem la ceba tallada ben petita. (Tapem i anem remenant)

Rentem i tallem el pebrot verd (no massa petit, d’uns dos o tres centímetres)

Quan la ceba comenci a agafar color posem el pebrot. Passada una estona afegim el tomàquet ratllat tot remenant fins deixar el sofregit al punt.

Posem l’aigua a bullir.

Quan el sofregit estigui tirem l’arròs i el rossegem.

Finalment, quan l’aigua bulli la tirem a la paella, ho salem i en uns vint minuts estarà l'arròs al punt.