20 xampinyons
3 pastanagues
2 cebes tendres
1 all tendre
1 pot formatge fresc tipus Philadelphia
Formatge parmesà
Vi blanc
Oli d’oliva verge extra
Sal
Rentem bé els xampinyons. Traiem els cuots
i els tallem a daus petits. Reservem.
Pelem i netegem les pastanagues, les cebes
i l’all i ho piquem també a dauets petits.
Posem en una paella un raig d’oli i
sofregim primer la pastanaga, al cap d’una estoneta afegim els cuots dels
xampinyons, donem unes voltes i després hi afegim la ceba i l’all. Tindrem cura
que el foc no sigui massa alt.
Quan veiem que gairebé és cuit (veurem que
es fa en poca estona) posem un raig de vi blanc.
Una vegada estigui el conjunt sofregidet (no
massa passat, millor que es vegin les verdures senceres) apaguem el foc. En
aquest moment si ens haguéssim passat amb l’oli seria bo retirar l’excés o fins
i tot escorre-ho si cal, però sense llençar-lo, ja que després aprofitarem per
posar-lo a la safata dels xampinyons.
Quan les verdures ja no estiguin tant calentes,
hi barrejarem el formatge fresc.
Ara agafarem una safata apta pel forn, hi
posarem l’oli que hem retirat del sofregit (que serà poc) o sinó n’hem tret, n’hi
posem una micona a la base.
Disposem els xampinyons de cara amunt, els salem i
els hi anem posant amb una cullereta, la farsa que hem preparat.
Empolsem pel damunt
de cadascun una mica de formatge parmesà i ja els podem enfornar.
Millor si ja tenim el forn preescalfat, els
posem a la meitat del forn, amb el foc de baix a 180ºC uns 15 minuts i quan
faltin un parell de minuts engeguem també el grill.
És un plat que tant ens pot servir d'acompanayment, com d'aperitiu i evidentment podem fer el farcit amb el que més ens agradi.
Bon profit!!!
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada