Adaptació del
plat de cuina napolitana Spaghetti alle vongole.
Ingredients:
2 cebes grans
3 o 4 tomàquets madurs
400 g. tallarines
500 g. cloïsses
250 g. cuetes de gambes pelades
2 grills d’all
1 pebrotet de caiena
1 gotet de vi blanc
oli
sal
pebre negre
Preparació:
*En primer lloc unes hores abans, rentem bé
les coïsses i les posem en un bol amb aigua i sal per tal que treguin la sorra,
ja que si en tinguessin ens esguerrarien el plat.
Les deixarem unes hores a la nevera.
Per a començar ja amb el plat, pelem i piquem
a quadradets -de mig centrimetre aproximadament- les cebes i els tomàquets.
Posem un bon raig d’oli en una paella i
sofregim la ceba (si veiem que s’enganxa hi afegim una micona d’aigua), la fem
fins que veiem que comença a agafar color i sense deixar que es desfaci. En
aquest punt hi posem el tomàquet, salpebrem i continuem sofregint una estona
més.
Quan tinguem el sofregit a punt, el retirem
i reservem en un plat.
*Posem una olla gran amb aigua al foc per coure
la pasta, (recordem que la pasta cal bullir-la sempre amb molta aigua) mentre
esperem que bulli continuem amb la recepta.
En la mateixa paella afegim una mica d’oli
i hi tirem els alls, previament pelats i picats, els hi donem unes voltes fins
que es comencin a daurar i quan comencin a agafar color hi tirem les cloïsses,
un gotet de vi blanc i un pebrotet de caiena. Quan veiem que s’han obert afegim
les gambetes, remenem fins que veiem que s’han cuit i apaguem el foc.
* en aquest punt i quan siguin una mica
fredes, podem retirar una de les cloves de les cloïsses per no trobar-ne tantes
a l’hora de servir el plat.
Si l’aigua de l’olla ja bull, posem la sal,
un raig d’oli perquè no s’enganxi i ja podem tirar la pasta i bullir-la fins
deixar-la al dente.
Escorrem i tornem a posar la pasta a la
mateixa olla que l’hem bullit.
Aboquem a
sobre de la pasta, el sofregit que tenim reservat, les cloïsses i gambetes que
tenim a la paella i remenem bé per barrejar el conjunt.
Ja ho tenim a punt per servir a taula.
* Si veiem que ens queda massa suc, podem
posar un polsim de farina per sobre la pasta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada