dimecres, 8 de juliol del 2015

Tallarines amb cloïsses i gambes

Adaptació del plat de cuina napolitana Spaghetti alle vongole.

Ingredients:

2 cebes grans
3 o 4 tomàquets madurs
400 g. tallarines
500 g. cloïsses
250 g. cuetes de gambes pelades
2 grills d’all
1 pebrotet de caiena
1 gotet de vi blanc
oli
sal
pebre negre

Preparació: 

*En primer lloc unes hores abans, rentem bé les coïsses i les posem en un bol amb aigua i sal per tal que treguin la sorra, ja que si en tinguessin ens esguerrarien el plat.
Les deixarem unes hores a la nevera.

Per a començar ja amb el plat, pelem i piquem a quadradets -de mig centrimetre aproximadament- les cebes i els tomàquets.

Posem un bon raig d’oli en una paella i sofregim la ceba (si veiem que s’enganxa hi afegim una micona d’aigua), la fem fins que veiem que comença a agafar color i sense deixar que es desfaci. En aquest punt hi posem el tomàquet, salpebrem i continuem sofregint una estona més.

Quan tinguem el sofregit a punt, el retirem i reservem en un plat.

*Posem una olla gran amb aigua al foc per coure la pasta, (recordem que la pasta cal bullir-la sempre amb molta aigua) mentre esperem que bulli continuem amb la recepta.

En la mateixa paella afegim una mica d’oli i hi tirem els alls, previament pelats i picats, els hi donem unes voltes fins que es comencin a daurar i quan comencin a agafar color hi tirem les cloïsses, un gotet de vi blanc i un pebrotet de caiena. Quan veiem que s’han obert afegim les gambetes, remenem fins que veiem que s’han cuit i apaguem el foc.

 * en aquest punt i quan siguin una mica fredes, podem retirar una de les cloves de les cloïsses per no trobar-ne tantes a l’hora de servir el plat.

Si l’aigua de l’olla ja bull, posem la sal, un raig d’oli perquè no s’enganxi i ja podem tirar la pasta i bullir-la fins deixar-la al dente.

Escorrem i tornem a posar la pasta a la mateixa olla que l’hem bullit.

Aboquem a sobre de la pasta, el sofregit que tenim reservat, les cloïsses i gambetes que tenim a la paella i remenem bé per barrejar el conjunt.

Ja ho tenim a punt per servir a taula.



* Si veiem que ens queda massa suc, podem posar un polsim de farina per sobre la pasta.