divendres, 2 de desembre del 2016

Calamars a la romana

Ingredients:

4 calamars frescos grans
150g de farina
1 sobre de Royal
1 culleradeta de sal
1 ou
1 got d’aigua (200ml. aprox.)


oli d’oliva de 0’4º





Preparació:

Netegem els calamars, sense aigua, només amb paper de cuina els eixuguem bé. Els tallem a rotllanes no massa amples i reservem.
Tot seguit preparem la pasta per arrebossar:
En un bol hi posem la farina, el sobre de llevat, la sal i ho barregem bé. Fem un forat al mig.
En un altre plat, deixatem un ou amb un bon raig d’aigua i ho aboquem al centre del bol (on hi hem fet el forat). Comencem a barrejar tot, integrant mica en mica la farina. Acabem de posar la resta d’aigua i remenem fins aconseguir la textura adequada.

Ara ja només ens queda fregir-los.
Posem força oli en una paella i quan sigui ben calent comencem: Primer els passem, un a un, per farina seca, espolsem l’excés i després el passem per la massa que hem preparat, escorrem i el posem a la paella procurant que ens quedin oberts del mig. Quan veiem que agafen color d’un costat els girem i un cop fets els anem posant en un plat a sobre paper de cuina que absorbeixi l’excés d’oli.

Notes:

Coure amb foc viu.
SOBRETOT fer les fregides ràpides, ja que si els deixem massa estona és quan ens quedaran secs.
El procés és ben senzill, tirem les rotllanes a l’oli, veurem com pugen de seguida, al cap de poc quan veiem que agafen color les girem i de seguida les traiem i posem a sobre de paper absorbent per escórrer l’excés d’oli.
Si tenim algun ajudant millor que millor, així en un moment estarem tots a taula gaudint d’un bon plat de calamars a la romana ben tendres i calents.