dimarts, 26 de desembre del 2017

Carxofes amb pernil


Ingredients per a 4 persones:

16 carxofes
1 llimona
200 g. pernil salat tallat a daus
2 grills d’alls
100 g pinyons
1 culleradeta de Pebre vermell
1 fulla de llorer
2 cullerades de Farina
Oli d’oliva
Aigua




Preparació:

Posem una olla amb aigua.

Escorrem una llimona i afegim el suc a l’aigua de l’olla.

Netegem les carxofes respectant la tija, pelant-les de dalt a baix i retirant les fulles més velles. Les tallem per la meitat, tallem la punta i les anem posant a l’olla.


Afegim a l'aigua una cullerada de farina i la sal que creiem necessària.

Engeguem el foc i ho posem a bullir.

Mentre bullen les carxofes posem en una cassola un bon raig d’oli d’oliva i sofregim els alls laminats. Quan els alls agafin color hi afegim els pinyonets i els hi donem dues voltes, afegim els daus de pernil i donem unes voltes més, posem una cullerada de farina i remenem, una culleradeta de pebre vermell, remenem, la fulla de llorer i tot seguit hi posem uns cullerots del caldo de bullir les carxofes.

Ara amb una escumadora anem agafant les carxofes de l'olla i les anem posant a la cassola del sofregit i amb un cullerot hi posem l’aigua de l'olla que creiem necessària perquè acabi de bullir una estona més tot plegat. Deixem que faci xup-xup fins que veiem les carxofes ben cuites però vigilant que no se’ns desfacin.


I ja ho tenim a punt de servir.

Bon profit!!

Notes:
Per a saber el temps de cocció cal tenir en compte que la idea és que les carxofes comencin a bullir però que acabin la cocció a la cassola per tal que agafin el sabor el sofregit.
Cal vigilar a l'hora de sofregir els alls, pinyons, farina, pebre vermell... cal fer-ho ràpid sense que se'ns cremi res ja que donaria un gust amarg al plat, per això, hem de vigilar que el foc no sigui excesivament fort però tampoc massa fluix que ens ho deixaria rebullit.
És un plat relativament fàcil i ràpid.
El més entretingut és pelar les carxofes.